Instrukcioni dizajn

Koliko je povratna informacija važna u onlajn okruženju?

U poslednjih nekoliko godina, svesni smo ekspanzije onlajn kurseva, vebinara i uopšte tranzicije koja je učenje prebacila u onlajn okruženje. Za razliku od od tipičnog, tradicionalnog učenja gde je interakcija sa predavačem/profesorom direktna i u realnom vremenu, kod onlajn učenja ovaj aspekt često izostaje ili nije na adekvatnom nivou.

Kod onlajn kurseva gde je ovaj aspekt (komunikacija) zanemaren učesnici ne dobijaju onoliko znanja koliko bi dobili da postoji nekakva interakcija sa autorom kursa. Ovo ne znači da su kursevi koji su u potpunosti samovodeći loši, već samo znači da postoji prostor za unapređenje.

Razlozi za odbacivanje opcije da na onlajn kursu postoji organizovana komunikacija između autora i učesnika mogu biti različiti. Neki od njih su: nedostatak stručnog kadra koji može da se posveti aktivnom vođenju onlajn kursa, neisplativost kursa u takvoj formi, nekreativnost da se komunikacijom obogati kurs, tehnički razlozi (na primer platforma na kojoj se nalazi kurs nema adekvatne tehničke preference) …

Ukoliko je pri mapiranju onlajn kursa i pre same izrade odlučeno da će kurs biti vođen od strane stručnog kadra, benefiti su višestruki, a najveći je zapravo motivisanost učesnika da se više posvete učenju. Ukoliko učesnik redovno dobija povratnu informaciju o svom radu, ima slobodu da pita šta poželi, ukoliko ima nekih nejasnoća i primećuje da sa druge strane ekrana postoji neko ko obraća pažnju na njegov rad, izvesno je da će i njegova involviranost u sam sadržaj i temu biti na višem nivou.

Postoje različiti načini da se učesnicima obezbedi konstruktivna povratna informacija, a izbor zavisi isključivo od autora kursa i prirode teme. Koliko je bitna komunikacija između učesnika i voditelja kursa, toliko je bitna i komunikacija i povratna informacija od strane drugih učesnika. Učesnici nekada radije biraju opciju da komuniciraju jedni sa drugima i na taj način razjasne svoje nedoumice, nego da postave pitanje autoru/voditelju kursa.

Zaključak je da je povratna informacija važna komponenta i da višestruko dodaje vrednost onlajn učenju. Moje mišljenje je da pravilo vođena, iskrena i dobronamerna komunikacija može samo da pospeši proces onlajn učenja. Međutim, dosta zavisi od voditelja kursa. Ukoliko voditelj kursa odgovara neblagovremeno, netačno i nezainteresovano i samo se predstavlja kao voditelj, a zapravo ne radi svoj posao valjano u tom slučaju je bolje odlučiti se za samovodeći kurs.

Izvor slika: FreePik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *